Hyltebygdens MC Veteraner

Om

 Ännu en MCV-Klubb bildad i Halland- – Hyltebygdens MC veteraner

Det hela började under ett fika uppehåll under Laxträffen 1992 i Simlångsdalen. Gösta Eriksson Rydöbruk var på plats för att se och lyssna på de gamla fina hojarna. Gösta som är ordförande i Rydö Historiska förening frågade mig om jag som ”expert” var intresserad av att medverka vid en moped-utställning i Historiska föreningen regi någon gång under hösten 1993.

Jag tyckte det lät trevligt och anförtrodde Gösta att jag länge närt en tanke på att bilda en veteran klubb i Hylte kommun.

Jag såg nu möjligheten att utnyttja detta tillfälle som ett upprop till alla intresserade, för att bilda en lokalavdelning  för MC veteraner i kommunen. Senare hörde Gösta av sig och vi beslutade om en veteranutställning söndagen den 22 augusti 1993. Utställningen blev en fullträff med 250-300 besökare och ett 25-tal mc och mopeder från 1934-1970.

Intresset för att bilda en veteran MC -klubb visade sig vara stort. ett 20-tal intresserade antecknade sig på en uppsatt lista i anslutning till en skärmutställning om MCV:s mål och syfte.

Söndagen den 14 nov. 1993 hölls ett upptaktsmöte och en interimsstyrelse bildades utsågs för den fortsatta verksamheten.  Årsmöte avhölls den  14 april 1994 och ledamöter i den första styrelsen blev; Ordf/sekr Rune Christiansson, Kassör Jan-Olof Dahlin, Ledamöter Evald Karlsson, Robin Andersson och Lennart Larsson.

Klubben presenterade sig vid Hylte kommun 20 års Jubileum den 29 maj 1994 30 veteran MC blänkte mitt på torget och det kom ca 10 000 besökare och tittade. Vilken höjdare!

Vidare har vi  medverkat vid Unnaryds -festivalen den 16 juni samt i Hylte Hembygdspark den 7 augusti. tre torsdagsträffar på mc ingår också i höstaktiviteterna.

Rune Christiansson

Texten hämtad från en artikeln i MC Veteranen Nr 4 1994.

Skrivet av Monica Melleroth 2014-04-27.